Kosttilskud mod træthed og udmattelse: 4 vigtige næringsstoffer for kvinder

Når du føler dig træt, kan din første tanke være at snuppe en sød snack for at få et hurtigt energiboost. Men den trætte følelse skyldes måske ikke bare mangel på energi. Din kost kan mangle visse vitaminer eller næringsstoffer, som ingen mængde koffein eller sukker kan fikse.

Så kan det være hensigtsmæssigt at tage et kosttilskud mod træthed og udmattelse.

At spise en velafbalanceret kost, motionere regelmæssigt og få nok søvn vil altid være det bedste middel mod træthed, da en sund livsstil hjælper til at opretholde dit naturlige energiniveau. Men disse ting er ikke altid mulige i en stresset hverdag.

I denne artikel ser vi nærmere på, hvilke vitaminer og næringsstoffer du skal sørge for at få. Heldigvis findes der i dag gode kosttilskud mod træthed og udmattelse, som du kan gøre brug af, for at få et energiboost.

Her er 4 næringsstoffer og vitaminer mod træthed:

Næringsstoffer for øget energi

B-vitaminer

B-vitaminer er vigtige for nervesystemet og påvirker både din hormonbalance, signalstoffer og har indflydelse på dit humør.

Læs også: 6 årsager til manglende energi og overskud

Vitamin B12

Vitamin B12 er et essentielt næringsstof, som din krop ikke kan producere selv. Derfor skal du have det tilført via kosten eller fra et kosttilskud. Sammen med de andre B-vitaminer hjælper vitamin B12 med at omdanne den mad, du spiser, til energi, som dine celler kan bruge.

Det holder også din krops nerver og blodceller sunde og hjælper med at forhindre en form for anæmi, der kan gøre dig svag og træt. Det er dermed gode vitaminer mod træthed hos kvinder.

Vitamin B12 findes naturligt i en række animalske proteiner, såsom kød, fisk og mejeriprodukter. Mange fødevarer er også beriget med B12, så de fleste mennesker kan opfylde deres vitamin B12-behov ved at indtage en afbalanceret kost, der indeholder fødevarer rige på B12.

I nogle tilfælde kan det være en fordel at tage et B12-tilskud. 

4Her er et kosttilskud mod træthed og udmattelse, hvor du finder alle de B-vitaminer, der bidrager til en normal energiomsætning.

Læs også: Træt hele tiden? Her er 9 skønne tips til mere energi

Jern

Kroppen har brug for jern for at lave hæmoglobin, et protein i røde blodlegemer, der transporterer ilt fra dine lunger til organer og væv i hele kroppen.

Fødevarer med jern. 4Her er et kosttilskud mod træthed, som bl.a. indeholder jern.

Uden tilstrækkelige niveauer af jern kan dine røde blodlegemer ikke effektivt transportere ilt til din krops væv. Det er denne iltmangel, som kan give en følelse af træthed og uoplagthed.

Hvis du er usikker på, om du spiser tilstrækkeligt varieret, kan et kosttilskud med jern være lige det, du har brug for. Ifølge Fødevarestyrelsens anbefalinger er det anbefalede indtag pr. dag forskelligt for forskellige aldersgrupper. Voksne kvinder bør få mellem 9-15 milligram jern om dagen.

Jern findes naturligt i: Magert kød, skaldyr, fjerkræ, spinat, linser, kidneybønner og nødder.

4Her er et godt kosttilskud mod træthed og udmattelse hos kvinder, som indeholder jern (14 mg) og hjælper med at reducere træthed.

Læs også: Her er kvindernes erfaringer med 4Her

Panax ginseng

Panax ginseng eller rød ginseng vokser normalt i de køligere klimaer i Kina og Nordkorea. Den har været brugt i tusinder af år og omtales ofte som den “originale” ginseng. Rødderne indeholder en bred vifte af næringsstoffer, herunder antioxidanter, vitaminer, mineraler og forbindelser kaldet ginsenosider. 

Det er disse stoffer, der menes at have en stimulerende metabolisk effekt på centralnervesystemet og kan give et kraftigt boost af energi og udholdenhed.

Læs også: Ginseng – naturlig kilde til energi og vitalitet

Der er også flere undersøgelser, der beviser, at ginseng kan forbedre humør, koncentration og indlæring.

Panax ginseng: En god ingrediens i kosttilskud mod træthed og udmattelse.
Panax ginseng er en gavnlig ingrediens i kosttilskud mod træthed og udmattelse.

En god måde at få Panax ginseng på er at tage et kosttilskud. I 4Her kosttilskud mod træthed finder du 100 mg Panax ginseng.

Andre måder at øge energien på

Ud over disse vitaminer og næringsstoffer, som vi nævnte ovenfor, kan livsstilsfaktorer spille en væsentlig rolle i energimetabolismen. 

Her er nogle forslag til at få et naturligt boost af energi:

  • Spis en sund kost. Følg Fødevarestyrelsens kostråd.
  • Øg dit fiberindtag. Hvis du ikke får nok kulhydrater i din kost, får du sandsynligvis ikke nok fibre. For at øge energien er det godt at spise flere hele frugter og stivelsesholdige grøntsager som kartofler, majs, bælgfrugter og vintersquash samt fuldkorn.
  • Få masser af søvn. Mangel på energi kan også være et resultatet af ikke at få nok søvn.
  • Drik vand. Glem ikke at holde dig hydreret hele dagen, især hvis du er ældre. Efterhånden som vi bliver ældre, aftager fornemmelse af tørst og sult.

Læs også: Vitaminer til kvinder: Vejen til hormonbalance starter nu

Når en sund livsstil ikke er nok

Heldigvis er der altså mange ting, du kan gøre for at øge din energi, herunder at spise en afbalanceret kost, få nok søvn og træne regelmæssigt.

Men for mange mennesker er det ikke muligt at opnå hele tiden – og i nogle tilfælde er det heller ikke nok. Når dette er tilfældet, kan et kosttilskud mod træthed og udmattelse være en hjælp.

Kosttilskud mod træthed

4Her er et kosttilskud mod træthed og udmattelse hos kvinder. Det er specielt udviklet til kvinders typiske sundhedsudfordringer, og hjælper med at bekæmpe træthed og udmattelse med blandt andet vigtige B-vitaminer, ginseng (100 mg) og jern (14 mg). Vitamin B12 bidrager til normal dannelse af røde blodlegemer og til normal psykologisk funktion. Panax ginseng hjælper med at modvirke træthed, og giver øget energi og positiv vitalitet. Jern bidrager til en normal energiomsætning og til at reducere træthed og udmattelse. Derudover indeholder 4Her flere andre essentielle vitaminer og næringsstoffer, som er vigtige for kvinders sundhed.

Læs også: 4Her har god effekt på kvinders sundhed

Med 4Her får du alle de vigtige vitaminer for kvinders velvære i en enkelt kapsel.

Du kan også mærke effekten af 4Her. Bestil nedenfor og prøv nu – for en krop i balance!

*4Her er et kosttilskud og kan ikke erstatte medicin eller lindre symptomer på sygdom.

4Her form #1

Prøv 4Her i 60 dage

50% rabat – kun kr 174,-

Du bliver videresendt til en ordreformular udfyldt med oplysninger knyttet til dit telefonnummer. Her kan du læse mere om abonnement og vilkår, før du bestiller. Du bestiller ikke noget endnu.

Hvad sker der, når du bestiller?

I dag

Bestil nemt og prøv i 60 dage til halv pris.

2-3 dage

Hurtig levering. Fri fragt. Diskret forsendelse.

30 dage

Giv besked inden for 30 dage, hvis du ikke ønsker en ny forsendelse.

60 dage

Du modtager en ny forsendelse med 4 måneders forbrug til 174,- pr. måned (i alt 696,-).

Hvad sker der, når du bestiller?

I dag

Bestil nemt og prøv i 60 dage til halv pris.

2-3 dage

Hurtig levering. Fri fragt. Diskret forsendelse.

30 dage

Giv besked inden for 30 dage, hvis du ikke ønsker en ny forsendelse.

60 dage

Du modtager en ny forsendelse med 4 måneders forbrug til 174,- pr. måned (i alt 696,-).